swemdg.blogg.se

Sista dagen!

Publicerad 2016-01-01 18:55:04 i Allmänt,

Tiden här börjar gå mot sitt slut. Idag är min sista dag och imorgon kl 06 börjar min resa hemåt till Sverige dit jag beräknas landa måndag fm. Jag kan inte med ord beskriva vad jag varit med om och alla olika känslor jag upplevt här! Jag vet bara att jag är otroligt tacksam över att fått lämnat min trygga miljö hemma för att få se och uppleva en annan verklighet. Långt ifrån det jag är van vid och ser som självklart. Jag kommer sakna väääldigt mycket av det liv jag levt i två månader samtidigt som jag tycker det ska bli otroligt skönt att komma hem! Det bästa med att vara borta är att få komma hem :) Och tacksamheten över att leva mitt liv i Sverige, med alla möjligheter och den trygghet jag har, gör mig ibland mållös.

Tänkte jag skulle dela lite bilder från senaste veckan här. Och även en liten berättelse om hur livet kan se ut här: En av patienterna som jag tog hand om som var hos oss på kliniken hade precis fått diagnosen diabetes. Det hade upptäckts när Mercy Ships gjorde alla förberedelse med blodprover inför hennes fisteloperation. Hon berättade att hon senaste året inte känt sig helt bra och gått ner i vikt. Så nu hjälpte vi henne med insulinsprutor och att lära henne om diabetes. Vi frågade henne om hon hade möjlighet till att köpa insulin, eftersom det är livsavgörande, när hon kom efter utskrivningen ifrån oss. Hon sa att om hon väljer mellan insulin och mat så kommer hon välja att köpa mat. Men efter samtal med hennes son kom vi nog fram till att de skulle ha råd med det ändå. Vi gick över till våra grannar, det lokala sjukhuset i stan, för att få ett exakt pris så de visste vad det kostade. På Apoteket där sa de att de hade insulin förut men inte nu längre... Nehe, det kom som lite oväntat för mig! Men de kanske hade det inne på ett apotek i centrum! Jaha, då får vi hoppas det... Jag frågade även min chef hur de förvarar insulinet hemma? Eftersom oöppnat insulin ska förvaras kallt, hemma har vi det i kylskåp. Och jag vet att nästan alla av dessa kvinnor inte har kylskåp hemma. Min chef sa då att de lär dem att gräva ner det för att hålla det kallt, och även förhindra att någon stjäl det... Haha! Allt är så annorlunda och jag slutas aldrig att förvånas över hur mycket jag har att lära av människor runt om i världen!
 
 
 
 
 
 
 
 
Minette 14 ar och Milian 16 ar. Riktiga tuffingar och charmtroll :)
 
Tsima 23 ar. Blev gravid som 15 aring. Barnet dog och hon utvecklade en fistel. Hon blev da utesluten ur famijen. Hon hade nog dock nagon kontakt med sin mamma nu. Riktigt fnittrig och lite blyg!
 
Juldrama dar patienterna fick vara anglar!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela